2012- Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirilmeleri: Tercih Yapan/Tercih Yapmak İsteyen Adayların Dikkatine-2 (18.10.2012)

ÖSYM’nin sitesinde yer alan haberde 2012- Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirilmeleri: Tercih Yapan/Tercih Yapmak İsteyen Adayların Dikkatine-2 (18.10.2012) ile ilgili duyuru yapılmıştır.Duyurumuz ile ilgili detaylar aşağıda mevcuttur.
En Son ÖSYM Duyurularını ÖSYM Duyuruları Sayfamızda bulabilirsiniz…

ÖSYM’ Deki Açıklamaya göre ;

DUYURU

(18 Ekim 2012)

2012- Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin
Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirilmeleri:

Tercih Yapan/Tercih Yapmak İsteyen Adayların Dikkatine-2

 

15 Ekim 2012 tarihinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanan “ÖĞRETİM DİLİ YABANCI DİL OLAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARININ  HAZIRLIK SINIFLARINDA BAŞARISIZ OLAN ÖĞRENCİLERİN  YERLEŞTİRİLEBİLECEKLERİ TÜRKÇE ÖĞRETİM YAPAN PROGRAMLAR” Tablosuna, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının talebi üzerine Sinema ve Televizyon alanından başvuranların tercih edebileceği programlar arasına “Medya ve İletişim Sistemleri” lisans programı da eklenmiştir. Tablonun ilgili kısmının son hali aşağıdadır:   

 

 

Kodu Başarısız Olduğu
Yükseköğretim Programı
Süre Kodu Yerleştirilebileceği Türkçe Öğretim Yapan
Yükseköğretim Programı
Süre
3307 Sinema ve Televizyon 4 3307 Sinema ve Televizyon 4
3259 Medya ve İletişim Sistemleri 4
3287 Radyo, Televizyon ve Sinema 4
1282 Radyo ve Televizyon Programcılığı 2
9070 Radyo ve Televizyon Teknolojisi 2

 

 

Tablo yeni haliyle ÖSYM’nin http://www.osym.gov.trİnternet adresinden yayımlanmıştır. Bu değişiklik nedeniyle tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar (sadece yukarıda belirtilen “3307 Sinema ve Televizyon” alanından başvurarak değişiklik yapmak isteyen adaylar) bu durumlarını ayrıntılı olarak belirttikleri bir dilekçe ile 22 Ekim 2012 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar Merkezimize başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra gelen dilekçeler işleme alınmayacaktır.

Adaylara duyurulur.

                                                                                                           ÖSYM BAŞKANLIĞI

 

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir