Soru ve cevaplarla Açıköğretim Fakültesi hakkında bilgiler 2012-2013-2014

Dönemlik kredili sistem nedir ?

Derslerin dönemlik olarak belirlendiği bir öğretim yılının her biri en az 70 günü olmak üzere güz ve bahar dönemlerinden oluşturduğu ,her dönemde bir ara ve dönem sonu sınavının yapıldığı ve bütünleme sınavının olmadığı bir sistemdir.

Bir öğretim yılı kaç dönemden oluşur ?

Güz ve bahar olmak üzere iki dönemden oluşur.Ön lisans programlarının 1 ve 2. sınıfında güz ve bahar olmak üzere toplam 4 dönemden,lisans programlarında ise 1,2,3 ve 4 sınıflarda güz ve bahar olmak üzere toplam 8 dönemden oluşur

Bir öğretim yılında alınacak ders sayısı nedir ?

Dönemlik kredili sistemde;güz ve bahar dönemlerinde bazı dersler birbiriden farklı olabileceği için ders sayılarınız artacaktır.

Örneğin: Yııllık sistemde bir yılda 7-8 ders alırken Dönemlik Kredili Sistemde sadece güz döneminde yada bahar döneminde belki 8-10 ders alacaksınız.

Kayıt yenileme tahmini olarak hangi tarihlerde yapılır ?

Giz Dönemi -> Ekim ayında ( Tahmini )

Bahar Dönemi -> Şubat Ayında (Tahmini)

Ders Ekle-Sil İşlemi Nedir ?

Ekle-sil işlemi,dönem içinde alacağı derslerin belirlendiği bir işlemdir

İlk kez kayıt yaptıran öğrencilr güz ve bahar dönemleride Fakülte tarafından belirlenen dersleri almak zorundadır.Ders Ekle-Sil işlemi yapamazlar.

Kayıt Yeniletecek öğrencilere ise Fakülte tarafından bir dönemde alabileceği derslerin kredisi 30 ECTS kredisini geçiorsa en az 30 ECTS kredilik dersin,geçmiyorsa tüm derslerin ataması yapılacaktır.
Not:Ön lisans programında kayıt yenileten öğrenciler bir üst dönemden ders alabilirler.

Atanan dersler değişebilir mi ?

Öğrenci atanan dersleri eksiltebilir veya değiştirebilir

Ders eksiltme nasıl yapılır ?

Bir üst dönemin derslerinden başlayarak yapılır.Ders eksiltme işlemi kayıt yenileme döneminde o dönem için yapılır,sonradan itiraz edilemez.

Devamı sonra

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir