Matematik-Bilgisayar Meslek Tanıtımı

Hepiniz Üniversiteye gireceksiniz ve belirli bölümlerde karar vermek mecburiyetinde kalacaksınız.Seçmek istediğiniz mesleği gönülden seçmelisiniz.Unutmayın bu meslek seçiminiz bütün hayatınızı etkileyecektir.Matematik-Bilgisayar Mesleği ile ilgili bilgiler aşağıda mevcuttur.Lütfen iyice inceleyip kararınızı veriniz.Web sitemize diğer meslek tanıtımlarınıda bulabilirsiniz.

Matematik-Bilgisayar


Programın Amacı

Matematik-Bilgisayar programı matematik ilke, yöntem ve sistemlerinin analizi, geliştirilmesi ve bunların karşılıklı ilişkileri ile bu ilke ve yöntemlerin bilim ve teknoloji alanlarına uygulanması konularında çalışacak elemanları yetiştirir.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Matematik-bilgisayar programında analiz, analitik geometri, fizik, soyut matematik, cebir, diferansiyel denklemler, soyut cebir ve sayılar teorisi, diferansiyel geometri, nümerik analiz, reel analiz, komple fonksiyonlar teorisi gibi dersleri gibi matematik dersleri yanında bilgisayar bilimleri ile ilgili dersler okutulur.
Gereken Nitelikler

Matematik-bilgisayar alanında çalışmak isteyen bir öğrencinin üstün bir akademik yeteneğe, özellikle sayılarla akıl yürütme ve analitik düşünme gücüne sahip olması, cebir ve geometriye ilgi duyması gereklidir
Mezunların kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler

Matematik-bilgisayar programından mezun olan kişiye “”Matematikçi”” unvanı verilir. Matematik, saf (sırf) matematik ve uygulamalı matematik olarak iki temel gruba ayrılır. Saf (sırf) matematik alanında çalışanlar, matematik ilke, yöntem ve sistemlerinin analizi, geliştirilmesi ve bunların karşılıklı ilişkileri üzerinde çalışırlar. Uygulamalı matematik alanında çalışanlar ise matematik ilke ve yöntemlerinin bilimsel ve teknolojik alanlara uygulanması ile ilgilidirler.
Çalışma Alanları

Matematik-bilgisayar programı mezunları, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını da bitirdikleri taktirde ortaöğretim kurumlarında ya da dershanelerde matematik öğretmeni olarak çalışabilirler. Matematik programı mezunları astronomi ve uzay bilimleri, istatistik, araştırma teknikleri alanlarında Bakanlıkça yeterli sayılacak düzeyde dersler aldıklarını kanıtladıkları takdirde, bu derslerin öğretmenliğine de atanabilmektedirler. Matematik eğitimi, bilgisayar alanında çalışabilmek için gerekli temel bilgi ve beceriyi kazandırdığından bazı matematikçiler kamu ya da özel kuruluşlarda bilgisayar programcısı olarak çalışmaktadır. Uygulamalı matematik ve bilgisayar alanında yetişenler DİE, MTA, TEK, DSİ gibi resmi kuruluşlarda görev alabilmektedirler. Bilgiişlem, istatistik, iş-ticaret, sosyal ve temel bilimlerdeki araştırma alanlarında matematikçilere gereksinim duyulmaktadır. Matematik-Bilgisayar programını bitirenler, öğretmenlik meslek bilgisi konusunda ek bir eğitim görmüş olmak koşulu ile, meslek liselerine bilgisayar alanında dersler vermek üzere, öğretmen olarak atanabilirler.
Matematik-Bilgisayar ile ilgili bilgi paylaşımımız bu kadar web sitemizde 100 den çok meslek tanıtımı yer almaktadır.Dilerseniz diğer mesleklerede göz atabilirsiniz. İyi günler.

Saygılarımızla Sifrex.com Yönetimi

Matematik-Bilgisayar nasıl bir meslektir,Matematik-Bilgisayar ile ilgili bilgiler,Matematik-Bilgisayar detayları

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir