Yapı Öğretmenliği Meslek Tanıtımı

Hepiniz Üniversiteye gireceksiniz ve belirli bölümlerde karar vermek mecburiyetinde kalacaksınız.Seçmek istediğiniz mesleği gönülden seçmelisiniz.Unutmayın bu meslek seçiminiz bütün hayatınızı etkileyecektir.Yapı Öğretmenliği Mesleği ile ilgili bilgiler aşağıda mevcuttur.Lütfen iyice inceleyip kararınızı veriniz.Web sitemize diğer meslek tanıtımlarınıda bulabilirsiniz.

Yapı Öğretmenliği


Programın Amacı

Yapı öğretmenliği programının amacı, teknik liselerle endüstri meslek liselerinde ve yaygın eğitim kurumlarında yapı tekniği konusunda eğitim yapacak öğretmenleri yetiştirmektir.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Yapı öğretmenliği programında, matematik, bilgisayar, yapı teknolojisi ve uygulaması, yapı bilgisi, bina bilgisi, sıhhi tesisat, kalorifer tesisatı, mimari proje, beton teknolojisi, cisimlerin dayanımı, çelik yapılar, yapı işletmesi, maliyet hesapları, yapı projelerinin analizi, işletmelerde denetim ve güvenlik, sulama- drenaj- ulaştırma, yapı laboratuarı gibi alan dersleri verilir. Ayrıca, teknik eğitime giriş, eğitim psikolojisi, genel ve özel öğretim metotları , ölçme-değerlendirme ve rehberlik gibi öğretmenlik meslek bilgisi dersleri okutulmakta ve uygulama yaptırılmaktadır.
Gereken Nitelikler

Yapı öğretmenliği programında okumak isteyenlerin genel akademik yetenek yanında şekil ve uzay ilişkilerini görebilme yeteneklerine sahip, el ve gözü eşgüdümle kullanabilen kimseler olmaları gerekir. Düşüncelerini başkalarına etkili bir biçimde aktarabilme, başkaları ile iyi iletişim kurabilme, iyi bir öğrenme ortamı sağlayabilme, kendini ve çevresindekileri geliştirme çabasında olma da yapı öğretmenlerinde aranan özelliklerdir.
Mezunların kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler

Yapı öğretmenliği programını bitirenlere “Teknik Öğretmen” unvanı verilir. Mezunlar “Yapı Öğretmeni” olarak çalışırlar Yapı öğretmeni örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan öğretim programları çerçevesinde alanı ile ilgili bilgi, beceri ve tutumlar kazandırır. Bunun için uygun öğrenme ortamları hazırlar, öğrencilerinin başarılarını değerlendirir,işyerlerinde uygulama yapan öğrencilerini gözlemler, mesleğindeki gelişmeleri izler ve bunların öğretim programlarına yansıtılmasına çalışır.
Çalışma Alanları

Yapı öğretmenlerinin başlıca
Çalışma Alanları

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı yaygın ve örgün eğitim kurumlarıdır. İsteyenler inşaat sektöründe teknik eleman olarak çalışabilir veya kendi işyerlerini açabilirler.
Yapı Öğretmenliği ile ilgili bilgi paylaşımımız bu kadar web sitemizde 100 den çok meslek tanıtımı yer almaktadır.Dilerseniz diğer mesleklerede göz atabilirsiniz. İyi günler.

Saygılarımızla Sifrex.com Yönetimi

Yapı Öğretmenliği nasıl bir meslektir,Yapı Öğretmenliği ile ilgili bilgiler,Yapı Öğretmenliği detayları

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir