Diş Hekimliği Meslek Tanıtımı

Hepiniz Üniversiteye gireceksiniz ve belirli bölümlerde karar vermek mecburiyetinde kalacaksınız.Seçmek istediğiniz mesleği gönülden seçmelisiniz.Unutmayın bu meslek seçiminiz bütün hayatınızı etkileyecektir.Diş Hekimliği Mesleği ile ilgili bilgiler aşağıda mevcuttur.Lütfen iyice inceleyip kararınızı veriniz.Web sitemize diğer meslek tanıtımlarınıda bulabilirsiniz.

Diş Hekimliği


Programın Amacı

Diş hekimliği programı, ağız boşluğunun ve diş sağlığının korunması, diş ve diş etleri hastalıklarının tedavisi, diş ve çene ameliyatları ile takma diş yapımı konularında çalışacak diş hekimlerini yetiştirir.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Diş hekimliği programının ilk iki yılında genellikle biyoloji, kimya, fizik, matematik gibi temel bilim dersleri verilir. Daha sonraki yıllarda okutulan lisans programına özgü dersler ise genellikle bu temel derslerle dolaylı olarak ilgilidir. Diş hekimliği fakültelerinin son üç yılında dersler çoğunlukla uygulamalı olarak yapılır.
Gereken Nitelikler

Diş hekimliği programına girebilmek için üstün bir akademik yeteneğin yanı sıra fen derslerinde başarılı olmak gerekir. Diş hekimliği eğitiminin uygulamalı kısmı, el ve parmak becerisi, uzay ilişkileri yeteneği ve estetik görüş gerektirmektedir. Bir diş hekimi hastaları ile iyi ilişki kurabilmeli, onların güvenini kazanabilmelidir. Bunun için diş hekimi olmayı düşünen bir kimsenin hoşgörülü, güler yüzlü olması ve insanlara içten ilgi duyması gerekir. Ayrıca bir diş hekiminin uzun süre ayakta çalışabilmesi için bedence güçlü olması beklenir. Diş hekimliği eğitimi oldukça masraflı bir eğitimdir. Öğrenciler uygulamalarda kullanacakları alet ve gereçleri kendileri sağlamak durumundadırlar ve bu da oldukça ağır bir mali yük getirmektedir.
Mezunların kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler

Diş hekimliği programının ilk iki yılını başarı ile tamamlayan öğrenciye “”Temel Diş Hekimliği Bilimlerinde Ön lisans Diploması””, beş yıllık diş hekimliği fakültesini bitiren öğrenciye ise “”Diş Hekimliği Yüksek Lisans Diploması”” ve “”Diş Hekimi”” unvanı verilir. Diş hekimi kliniğe gelen hastanın şikayetlerini dinler, hastayı muayene eder, gereğinde rahatsızlık veren bölgenin filmini çeker ve sağlıksız dişi saptar; dişin durumuna göre gereken tedaviyi yapar, takma diş yapmak için ağız boşluğunun ölçüsünü alır, takma dişi yapar veya yaptırır, yapılan dişi ağız boşluğuna yerleştirir, çarpık ve eğri dişleri düzeltmek için dişler üzerine ve çenelere bant, tel vb. düzenekler koyar, diş etleri hastalıklarını ilaç ya da ameliyatla tedavi eder. Diş hekimleri günümüzde, yukarıda saydığımız işlerin herhangi birinde uzmanlaşmaktadırlar.
Çalışma Alanları

Diş hekimleri, serbest çalışabilecekleri gibi bir devlet kuruluşunda da görev alabilirler. Muayenehane açacak bir diş hekiminin önce Türk Tabipler Odasına başvurması, Sağlık Bakanlığından muayenehane açma izni alması ve durumu Maliye Bakanlığına bildirmesi gerekir. Resmi ve özel hastanelerde veya dispanserlerde çalışmak isteyen diş hekimleri ilgili kurumlara başvurur ve açık yerlere tayin edilirler. Diş hekimleri Türk Tabipler Odasına üye olmak zorundadırlar. Diş hekimlerinin bir kısmı da uzmanlık eğitimi görüp üniversitelerde görev almaktadırlar. Serbest çalışmak isteyen bir diş hekiminin muayenehane açacak, alet ve malzeme alacak kadar sermayesi olmalıdır. Diş hekimliği programını bitirenler, öğretmenlik meslek bilgisi edinmiş olmak koşulu ile Diş Protez alanı ile ilgili meslek derslerine öğretmen olarak atanabilmektedirler.
Diş Hekimliği ile ilgili bilgi paylaşımımız bu kadar web sitemizde 100 den çok meslek tanıtımı yer almaktadır.Dilerseniz diğer mesleklerede göz atabilirsiniz. İyi günler.

Saygılarımızla Sifrex.com Yönetimi

Diş Hekimliği nasıl bir meslektir,Diş Hekimliği ile ilgili bilgiler,Diş Hekimliği detayları

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir