Seramik Mühendisliği Meslek Tanıtımı

Hepiniz Üniversiteye gireceksiniz ve belirli bölümlerde karar vermek mecburiyetinde kalacaksınız.Seçmek istediğiniz mesleği gönülden seçmelisiniz.Unutmayın bu meslek seçiminiz bütün hayatınızı etkileyecektir.Seramik Mühendisliği Mesleği ile ilgili bilgiler aşağıda mevcuttur.Lütfen iyice inceleyip kararınızı veriniz.Web sitemize diğer meslek tanıtımlarınıda bulabilirsiniz.

Seramik Mühendisliği


Programın Amacı

Seramik mühendisliği programının amacı, her türlü geleneksel ve ileri teknoloji seramiği üretimi konusunda eğitim yapmaktadır.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Seramik mühendisliği programında matematik, fizik, istatistik, ve mukavemet termodinamik, ışıl süreçler seramik prosesleri, seramik sırları, cam üretim teknolojisi, mühendisliği gibi dersler okutulmakta ve 30 iş günü staj yaptırılmaktadır.
Gereken Nitelikler

Seramik mühendisi olmak isteyenlerin üstün bir akademik yetenek düzeyine sahip, fen bilimlerine özellikle fiziğe ilgili ve bu alanda başarılı, işbirliği yaparak çalışmaya ve bilimsel gelişmeleri izlemeye meraklı, dikkatli, sabırlı ve dayanıklı kimseler olmaları gerekir.
Mezunların kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler

Seramik mühendisliği programını bitirenlere “Seramik Mühendisi” unvanı verilir. Seramik mühendisleri cam seramik, çimento, çini, tuğla, kiremit, fabrikalarında üretim sürecini planlar, gerekli malzemeyi teknisyen ve işçilerin yapacakları işleri belirler, işlerin plana uygun yapılıp yapılmadığını, üretilen ürünün kalitesinin belirlenen standarda uygunluğunu kontrol eder. Çalışma ortamı kapalı, sıcak ve oldukça gürültülüdür.
Çalışma Alanları

Seramik mühendisleri Sanayi ve Teknoloji, Enerji ve Tabii Kaynaklar ve Milli Savunma Bakanlıklarına ve özel sektöre ait fabrika ve tesislerde görev alabilirler. Mali olanakları varsa kendi işlerini de kurabilirler.
Seramik Mühendisliği ile ilgili bilgi paylaşımımız bu kadar web sitemizde 100 den çok meslek tanıtımı yer almaktadır.Dilerseniz diğer mesleklerede göz atabilirsiniz. İyi günler.

Saygılarımızla Sifrex.com Yönetimi

Seramik Mühendisliği nasıl bir meslektir,Seramik Mühendisliği ile ilgili bilgiler,Seramik Mühendisliği detayları

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir